Polygamie. Een woord waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Zodra je de betekenis hieronder leest zul je echter denken “ohja, tuurlijk ken ik dat!” al komt de officiële betekenis van het woord praktisch niet (meer) voor in de westerse wereld. Benieuwd geworden wat polygamie dan precies is? Lees dan vooral verder en ontdek waar je gelijkgestemden kunt vinden als polygamie je wel iets lijkt!
Wat houdt polygamie precies in?
Als we het woord polygamie ontleden kun je opmaken dat het woord is opgebouwd uit twee woorden: poly, wat veel betekent en gamos wat staat voor huwelijk. In één zin valt polygamie dan ook uit te leggen als:
“Polygamie is een huwelijksvorm waarbij 1 persoon gehuwd is met twee of meer personen.”
Polygamie is dan ook de tegenhanger van wat ‘wij’ in het westen als normaal beschouwen: monogamie. Een huwelijk tussen slechts 2 mensen dus. Om het nog sterker te maken; in Nederland is het zelfs strafbaar wanneer je met meerdere mensen tegelijk getrouwd bent. Volgens het Wetboek van Strafrecht kun je rekenen op maximaal 4 jaar gevangenisstraf, zelfs als iedereen op de hoogte zou zijn van de situatie. Verzwijg je je eerdere huwelijk aan je nieuwe partner kan deze straf oplopen tot 6 jaar gevangenisstraf. Uiteraard heeft deze laatste situatie niet veel met polygamie te maken. Bij polygamie weten immers alle betrokkenen van elkaars bestaan.
In andere delen van de wereld komt polygamie meer voor, bijvoorbeeld in sekten en sommige culturen en religies. In de Islam wordt polygamie bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden toegestaan, al mogen wel enkel de mannen er meerdere vrouwen op na houden. Het officiële woord hiervoor is polygynie. Polyandrie (een vrouw met meerdere mannen) is niet toegestaan binnen de islam. Eén van de voorwaarden die wordt gesteld is dat de man al zijn vrouwen (maximaal 4) goed en gelijkwaardig behandelt. Ook moet hij zijn vrouwen en eventuele kinderen financieel kunnen onderhouden.
Polygamie en polyamorie
Een term die veel weg heeft van het woord polygamie, is polyamorie. Ook dit woord valt weer te ontleden in twee aparte woorden. Waar gamos voor huwelijk staat, staat amor natuurlijk voor liefde. Bij polyamorie hoeft er dus geen sprake van een huwelijk te zijn, maar is er wel een ‘verbintenis’ tussen meerdere personen. In de meeste gevallen gaat het in de westerse wereld dan om seks. Swingen en partnerruil zijn de termen die hier het beste bij passen. Toch kan het ook goed mogelijk zijn dat er wel degelijk sprake is van liefde. Mensen die in een driehoeksverhouding leven (of met meerdere mensen) kunnen in Nederland zelfs een samenlevingscontract tekenen. Dit gebeurde voor het eerst in 2005 toen Victor de Bruijn samen met zijn twee ‘vrouwen’ een samenlevingscontract ondertekende. Dit komt echter in de praktijk maar weinig voor. In de meeste gevallen gaat het bij polyamorie (en polygamie) in de westerse maatschappij toch meer om het seksuele aspect.
Bij polyamorie draait het echter ook om de liefdesrelatie met elkaar. Hierbij draait het meer om accepteren dat mensen verliefd kunnen worden op andere mensen en hier volledig in meegaan. Bij polyamorie komt daarom vaak ook een stukje spiritualiteit kijken.
Polygamie dating
Alhoewel de term dus feitelijk onjuist is als je naar de officiële betekenis van het woord kijkt zijn er websites die op deze doelgroep inspelen. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in polygamie, zijn onderstaande sites uitstekende websites om gelijkgestemden te vinden.
RegioSwingers is toch wel dé website voor geïnteresseerden in polygamie in de Benelux. Het is het grootste platform van Nederland en België en dagelijks komen er nieuwe leden bij. Voor hen (en misschien voor jou/jullie ook wel) gaat er een hele nieuwe wereld open en RegioSwingers.nl is daarbij een ideale plaats om de eerste stappen in de wereld van polygamie te maken. Er is alle respect en begrip die je je maar kunt wensen voor nieuwelingen in deze wereld. De leden hebben immers zelf ook een keer de allereerste stap moeten zetten. De website is vriendelijk in het gebruik, je kunt erg veel informatie kwijt in je profiel en dankzij de uitgebreide zoekfunctie is het erg eenvoudig om gelijkgestemden te vinden in het ledenaanbod. Inschrijven is helemaal gratis. Je kunt dus op je gemak ontdekken of deze website aansluit bij je eigen wensen en voorkeuren.
Bezoek RegioSwingersNovaMora is net als RegioSwingers.nl groeiende. De nadruk op deze website wordt vooral gelegd op erotisch daten in stijl. Ook in de wereld van polygamie geldt "zoveel mensen, zoveel wensen" en als jullie het liever bij stijlvol daten houden is dit dé website die je moet bezoeken (al wilt dit natuurlijk niet zeggen dat op de overige websites alleen maar 'ongure' personen rond hangen). Je kunt op de website zelf rondneuzen naar gelijkgestemden, maar het systeem stelt je ook automatisch voor aan leden die goed bij jou/jullie lijken te passen. Eenmaal contact gelegd kun je met de ingebouwde chatfunctie direct in gesprek raken met de mensen waar je oog op is gevallen. Inschrijven op NovaMora.nl is wederom gratis, al zijn de mogelijkheden met een gratis membership niet al te ruim.
Bezoek NovaMoraDe Swingers Date Club is misschien wel de grootste internationale community die er te vinden is als het om swingen en partnerruil gaat. Vooral wanneer je op zoek bent naar gelijkgestemden in het buitenland is deze website een absolute aanrader, al vind je er ook voldoende leden uit Nederland en België. Inschrijven op SDC.com is erg laagdrempelig. Het is gratis en je hebt vervolgens 7 dagen de tijd om de website van binnen en van buiten helemaal uit te pluizen. Het platform is eenvoudig in gebruik en de mogelijkheden zijn eindeloos. Vooral voor nieuwelingen in de polygamie en polyamorie is SDC een hele fijne website. De community achter de website is hecht en nieuwelingen worden altijd hartelijk verwelkomd. SDC organiseert buiten de website om ook nog eens verschillende evenementen waar je de gelijkgestemden van de website in het echt kunt ontmoeten. Als laatste pluspunt valt nog te benoemen dat een betaald membership op SDC in vergelijking met soortgelijke sites behoorlijk goedkoop is. Alle reden dus om deze website eens uit te proberen nu je interesse voor polygamie gewekt is!
Bezoek SDC Swingers Date ClubJouw mening over polygamie?
We hopen je met dit artikel over polygamie uit te hebben kunnen leggen wat het precies is en waarom de term in de westerse wereld eigenlijk niet meer voorkomt. We zijn nu echter wel benieuwd naar jouw mening. Wat vind je van polygamie? Is het aanvaardbaar? Waarom wel of waarom juist niet? Laat het ons weten via een reactie hieronder!
Bekijk ook deze gerelateerde artikelen
- Polyamoreus: ben jij het? Hoe ga je er mee om?
- Wat is een LAT relatie en hoe ga ik er mee om?
- Wat is monogaam? De betekenis van monogamie
- 4 beste datingsites voor swingers
- Partnerruil: Wat is het en hoe pak je het aan?
- Stel zoekt stel dating
- Waarom kiezen voor een relatie met een driehoeksverhouding?
- Hoe herken je foute mannen? (6 tips)
- Hoe kom je in contact met Nederlandse swingers?